Over yscon

Industriële automatisering
in de maritieme en offshore markt

Industriële automatisering in de maritieme en offshore markt

Klantwensen vertaald naar passende technische oplossingen

De voorbeelden waarbij u met industriële automatisering winst kunt boeken, zijn legio. Denk aan scheepsinstallaties, procesautomatisering, voortstuwing, alarmsystemen of andere heel specifieke automatiseringsoplossingen. YSCON is expert op dit gebied en vertaalt uw wensen naar passende technische oplossingen. Van advies, technisch ontwerp tot en met ontwikkeling van de complexe software, projectbegeleiding en in bedrijfstelling. Altijd maatwerk en altijd volgens de nieuwste en meest geavanceerde technieken.

Automatisering van schepen

  • (Hybride) Energievoorziening
  • Energie-efficiënte en gecontroleerde voortstuwing
  • Procesautomatisering
  • Monitoring- en alarmeringssystemen
  • Scheepsbesturing/vessel management
  • Elektrische scheepsinstallaties
“Dankzij industriële automatisering kunnen processen efficiënter, duurzamer en veiliger verlopen”

YSCON-eigenaar Yvo Swagemakers is van huis uit HBO elektrotechnicus en specialiseerde zich in besturingstechniek. Al in 2007 leverde hij zijn eerste automatiseringsproject op voor de maritieme & offshore sector. Een domein waar hij zich als een vis in het water voelt: door de bijzondere hectiek, maar vooral door de uiterst complexe technische uitdagingen en de huidige en steeds strenger wordende eisen. “Vaak ben je meer dan een jaar bezig met het uitwerken van alle details. Het is gaaf als je dan uiteindelijk aan boord van het schip gaat, waar de door jou ontworpen installatie volledig in bedrijf is.”

Meedenken met het implementeren van hybride systemen. Van ontwerp, advies tot inbedrijfstelling!

Heeft u een vraag over industriéle automatisering in de maritieme of offshore markt? Stel hem gerust in het formulier hieronder.